Тренерите во Охрид по лиценца

Тренерскиот семинар, задолжителен за добивање на лиценца за водење на екипа во македонските шампионати и оваа година се одржува во Охрид. Учество на семинарот е задолжително за сите тренери (вклучува: помошник, тренер, тренер на голмани, кондиционен тренер) кои имаат потреба од тренерска лиценца за натпреварувачка сезона 2024/25.
Семинарот и оваа година го задржува нивото. Се одржува традиционално во Охрид, а гостин предавач од странство со ИХФ/ЕХФ лекторска значка е Драган Ѓукиќ. Поранешниот селектор на Македонија е веќе искусен предавач кој проверено ги следи светските ракометни трендови и постојано е активен во ракометните сфери во повеќе улоги. 
Драган Начевски, е предавач и секогаш е интересно да се слушне што има да каже од делот на судиите, правилата и судењето, потоа свое излагање ќе има и тренерот на актуелниот првак Бранко Ангеловски... 
Бројот на присутни тренери годинава е нешто помал од вообичаеното и би можело да има ефект Здружението на тренерите да почне да размислува за модифицирање на условите под кои ги издава лиценците. 
Вкупно се присутни 87 тренери, а оправдано се отсутни тренерите што водат екипа на Меморијалниот турнир „Марко Божиновски“, тренерите што се на ЕХФ семинар и тренерите што работат со женската јуниорска репрезентација. 
Сите тренери што од други разни причини не се во Охрид, а во текот на сезоната ќе им треба лиценца, ќе можат да добијат, но ќе треба да доплати.


Список присутни Семинар 2024

Христијан Димковски МРК КУМАНОВО
Јане Цветковски АЛКАЛОИД
Петар Баснарков АЛКАЛОИД
Кирил Лазаров АЛАКЛОИД
Игор Илиевски АЛКАЛОИД
Зоран Динев
Дејан Коцев
Наум Танески СТРУГА
Наум Костески СТРУГА
Игор Котевски
Никола Роглев МЛАДОСТ 1977
Мите Стоилов МЛАДОСТ 1977
Перо Минев
Никола Бисинов Бисинов Фруитленд
Славиша Димитриески ЖРК КУМАНОВО
Сашо Божиновски ЖРК К УМАНОВО
Дејан Величков АСТИБО
Марко Нелоски ГОЛДЕН АРТ
Благојчо Весиќ ГОЛДЕН АРТ
Сандре Темелковски МЛАДОСТ
Филип Глигоров
Ратко Вељанов ВАРДАР НЕГОТИНО
Ристо Узунчев ПАРТИЗАН
Зоран Кајтазов ПАРТИЗАН
Басри Љатифи ЧАИР
Божидар Мојсов ПРИЛЕП
Методија Петлески ПРИЛЕП
Рубин Богојески ПРИЛЕП
Александар Царчев ЖРК ВАРДАР
Кирил Атанасовски ВАРДАР
Владо Недановски ВАРДАР
Иван Никчевиќ ВАРДАР
Жарко Ферукоски ЖРК СТРУЖАНКА
Зоран Петковски
Зоран Арсов РК ТЕКСТИЛЕЦ
Мики Атанасов РК ТЕКСТИЛЕЦ
Ангел Велков ЃОРЧЕ ЖРК
Симе Симовски ЃОРЧЕ ЖРК
Миодраг Кумановски МРК КУМАНОВО
Љубиша Димковски МРК КУМАНОВО
Спасе Ѓоргиев РАДОВИШ
Велимир Мицевски СПАРТАК
Златко Даскалоски
Наум Бабачев ОХРИД
Стевче Алушовски ОХРИД
Митко Мурџовски ОХРИД
Горан Андоновски ОХРИД
Страшо Илиески ДЕСПИНА
Зоран Спиркоски ДЕСПИНА
Џеват Равмановски РК МК ЃОРЧЕ
Радислав Сттрезовски ЈЕХОНА
Фари Селмани ЈЕХОНА
Мартин Бурчевски
Владимир Глигоров
Зарков Александар
Иванчо Ангеловски ПРЕСПА
Кире Поповски ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР
Игор Николовски ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР
Васко Димитровски ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР
Михајлпо Силјанов ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР
Бранислав Ангеловски ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР
Кире Митревски ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР
Пепи Манасков
Ацо Станковски МРК КУМАНОВО
Александар Јовиќ ПРОЛЕТ
Велимир Настески ДРАЧЕВО
Владимир Паноски ЖРК СТРУГА 2024
СтефаН Стојановски РК СКОПЈЕ 2020
Оливер Димитриоски РК СКОПЈЕ
Златко Стојковски ЖРК МЕТАЛУРГ АВТОКОМАНДА
Адријано Котевски ЖРК ПЕЛИСТЕР 2012

Анита Туранова МЛАДОСТ 1977
Марија Анчева АСТИБО
Милица Николиќ ЃОРЧЕ ЖРК
Елена Муратовска МУЛТИ ЕСЕНС
Семие Ислами ЧАИР
Даниела Миноска ЧАИР
Александра Џамтоска ОХРИД
Милева Велкова ЃОРЧЕ ЖРК
Николија Јовановска ЃОРЧЕ ЖРК
Јулија Беќарова ЖРК ГЕВГЕЛИЈА
Јулијана Дамчевска МЕТАЛУРГ АВТОКОМАНДА
Сара Стефановска МЕТАЛУРГ АВТОКОМАНДА
Билјана Црвенковска АЛКАЛОИД
Маја Попоска ЖРК СТРУГА 2024
Веселинка Треноска РК СКОПЈЕ 2020
Александра Здравевска

Поврзани вести

Ви се допаѓа текстот?
Кликнете Like на нашата FB страница и станете дел од g-sport.mk