Франција се пофали, има 600.000 ракометари

Франција излезе со статистички податок дека тековнава сезона има изадено околу 600.000 лиценци за ракометари. 
Тоа е рекордна бројка за Франција и можеби конечно ќе фрли малку поинакво светло и кај македонските критичари кога ќе се обидат да направат споредби меѓу нив и нас. Следниот пат, на пример во јануари 2025 кога најверојатно ќе се сретнеме со нив на СП. 
Македонија има околу 1000 регистрирани играчи во сите категории и возрасти. 
Ви се допаѓа текстот?
Кликнете Like на нашата FB страница и станете дел од g-sport.mk