Како домаќините ги сместија екипите во ждрепката за ЕП ?

фото: РФМ

Познато правило на ЕХФ е пренствено од економски карактер на домаќините на ЕП да им дозволат да сметат по една репрезентација во секоја група. Екомомски е оправдано, иако тоа остава простор и за манипулација од играчкиот карактер, односно избегнување на противници. 
Ждрепката ќе се одржи на 18 април. 

Денеска ЕХФ ги потврди шеширите за ЕП и тие изгледаат како што најавивме: 

1. ШЕШИР:
Норвешка, Данска, Ц. Гора, Франција, Шведска, Холандија
2. ШЕШИР:
Германија, Шпанија, Унгарија, Романија, Швајцарија, Австрија
3. ШЕШИР:
Словенија, Хрватска, Полска, Србија, Македонија, Исланд
4. ШЕШИР:
Украина , Чешка, Словачка, Турција, Ф. Острови, Португалија

Домаќините потоа одиграа вака:
Унгарија - Група А - Дебрецен
Ц. Гора - Група Б - Дебрецен
Франција - Група Ц - Базел
Швајцарија - Група Д - Базел
Австрија - Група Е - Инсбрук
Германија - Група Ф - Инсбрук

Поврзани вести

Ви се допаѓа текстот?
Кликнете Like на нашата FB страница и станете дел од g-sport.mk