Дислексијата не е болест, на децата им треба тренинг, a не лекови

Во нашата земја дислексијата се утврдува во здравствени установи, но без точно утврдени методи, ниту пак од лиценцирани лица. Во истите установи децата како третман за дислексија, дисграфија и дискалкулија добиваат и медикаменти, а особено тешки лекарства наменети за лица кои преживеале мозочни удари.

Прочитај повеќе

ШАХ: Против Бер Шева за крај на ЕКК

Алкалоид денеска за крај на турнирот ќе игра со израелскиот тим Бер Шева

Прочитај повеќе

ШАХ: Алкалоид денеска на се или ништо

Денеска на мегдан се четирите непоразени екипи. Почнува битката за големиот пехар

Прочитај повеќе

ШАХ: Алаклоид денеска на ново дерби

Алакалоид денеска на еден од најважните натпревари на Клупскиот Купа

Прочитај повеќе

ШАХ: Вердер покосен со 5-1

Трета победа на македонскиот клуб. Денеска големо дерби на програмата

Прочитај повеќе