Пробиштип од ѓубре ќе прави компост

Општина Пробиштип ќе биде првата општина во источниот регион, која ќе ги менува навиките на граѓаните и од ѓубрето ќе прави компост.

Прочитај повеќе

Ветро Фарма на отворено море

Ирското море произведува струја за 590.000 домови

Прочитај повеќе

Произведени најеколошките фармерки во светот

Можете да ги купите во C&A

Прочитај повеќе

Дислексијата не е болест, на децата им треба тренинг, a не лекови

Во нашата земја дислексијата се утврдува во здравствени установи, но без точно утврдени методи, ниту пак од лиценцирани лица. Во истите установи децата како третман за дислексија, дисграфија и дискалкулија добиваат и медикаменти, а особено тешки лекарства наменети за лица кои преживеале мозочни удари.

Прочитај повеќе

ШАХ: Против Бер Шева за крај на ЕКК

Алкалоид денеска за крај на турнирот ќе игра со израелскиот тим Бер Шева

Прочитај повеќе