Новата печка за „Дрисла“ ќе стигне во април

Со новиот инсинератор ќе се надмине проблемот со загадувањето на воздухот од постоечката печка за согорување опасен отпад

Прочитај повеќе

„Пакомак“ постави нови контејнери за селекција на стакло

Контејнерите со зелена боја ќе ги има во Скопје, Прилеп, Охрид, Струга, Струмица, Штип и во Велес.

Прочитај повеќе

Време е за одлука за урбаното лудило во Охрид

Македонија до утре треба да поднесе извештај дали дефинитивно се откажува од изградбата на ски центар и експресен пат на Галичица

Прочитај повеќе

Еко зона во Skopje City Mall

Контејнерите во еко зоната се наменети за одложување на поститните делови на електричниот и електронскиот отпад.

Прочитај повеќе

Пластиката ги разболува коралите

Остатоците од пластика можат да создадат стрес кај коралите, со тоа што ќе има ја попречат светлината или кислородот, можат да им го оштетат ткивото или да им ги отсечат краците, или пак да им донесат вируси и бактерии, кои не се карактеристични за нивниот свет.

Прочитај повеќе