Вести што го содржат тагот Правила

Усвоени нови правила во ракометот

Минаа измените, ракометот има неколку нови правила

Прочитај повеќе

Нови правила: Шут во лице - задолжително исклучување

Следната сезона ќе бидат тестирани три промени на правилата на играта

Прочитај повеќе

НОВИ ПРАВИЛА: 2 минути за „нокаут“ на голман

Се подготвува нов сет на правила што ќе бидат имплементирани следната година

Прочитај повеќе

ИХФ подготвува промена на правилата

Дванаесет држави ќе тестираат три потенцијални промени на правила

Прочитај повеќе

Романија ги менува правилата во младинскиот ракомет

Романците се обидуваат да најдат формула со која ќе направат подобри играчи

Прочитај повеќе