Вести што го содржат тагот Странци

Нов договор или крај за Македонците во Романија?

„Ќе станеме како Бугарија“ - критикуваат противниците на одлуката да се променат правилата за странски играчи во Романија

Прочитај повеќе

ИХФ ја ограничи натурализацијата

Советот на ИХФ денеска донесе одлука да се ограничи бројот на натурализирани ракометари. Отсега само три странски играчи ќе смее да има во тимот, но и условите за нивна натурализација се променети

Прочитај повеќе

Почнува пребројување на странците

Државите што имаат повеќе од три натурализирани играчи ќе треба да се прегрупираат

Прочитај повеќе