Вести што го содржат тагот чистење

„Не биди ѓубре“ чистеше во Куманово

Десет волонтери денеска чистеа во Куманово

Прочитај повеќе

Скопско семејство ја чисти околината кај манастирот Св. Никита

Кај некои семејства, свеста е поразвиена отколку кај други

Прочитај повеќе

„Пакомак“ чистеше во Скопје-Север, еколошките организации не се појавија

Минатата сабота десетина ентузијасти заедно со вработените во „Пакомак“ го чистеа паркот Скопје-Север во кој за 4 часа собраа над 4 метри кубни амбалажен отпад.

Прочитај повеќе

„Пакомак“ започнува акција за чистење на Скопје

Од компанијата велат дека бројот на локации од ѓубришта кои го „разубавуваат“ Скопје станува сè поголем, а колективната свест е спуштена на доволно ниско ниво за да направи од нас роботи кои минуваат покрај отпадоци и не превземаaт ништо

Прочитај повеќе