Вести што го содржат тагот Шах

Шах: неизвесноста ќе потрае – осум шахисти во игра за титулата

Отворено првенство во шах

Прочитај повеќе

​ШАХ: Моника Стојковска и Филип Панчевски со победа ја започнаа одбраната на титулата

Првенство на Македонија во шах

Прочитај повеќе

Младинците на ШК Алкалоид со одличен резултат на турнирот во Крагујевац

Тројца млади шахисти на ШК Алкалоид минатава седмица настапуваа на турнирот што се играше во Крагујевац

Прочитај повеќе

Отворен меѓународен турнир во забрзан шах АЛКАЛОИД 2023

Одржан шаховскиот турнир - Алкалоид 2023

Прочитај повеќе

ПАНЧЕВСКИ И СТОЈКОВСКА ОД АЛКАЛОИД СЕ НОВИ ДРЖАВНИ ШАМПИОНИ

Интернационалниот мајстор Филип Панчевски и Женски Фиде Мајстор Моника Стојковска, двајцата од ШК Алкалоид, се новите државни шампиони на Македонија во шах.

Прочитај повеќе