Вести што го содржат тагот Кина

Кина ги избрка Данците

По четири месеци работа и едно лошо СП, Кинезите ги отпуштија туторите од Данска

Прочитај повеќе

Кина праќа 80 играчи во Данска!

Кина и Виборг ја проширија соработката и на машкиот ракомет. Наскоро ќе се отвори и кинеска машка ракометна база во Данска

Прочитај повеќе

Кина го гради првиот град-шума

Градот е дизајниран за 30.000 жители, ќе има еден милион растенија и ќе биде целосно енергетски ефикасен

Прочитај повеќе

Кинеска провинција седум дена користела само зелена енергија

Провинцијата, која има 5 милиони жители, цела седмица се напојувала исклучиво од соларна, енергија од ветер и од хидроцентрали

Прочитај повеќе