Вести што го содржат тагот Натурализација

Ц. Гора натурализираше уште еден играч

Втора хрватска ракометарка ќе игра за Црна Гора

Прочитај повеќе

Словачка натурализираше голман

Словачка почна да прави тим за ЕП 2022

Прочитај повеќе

Катар со 13 странци освои злато

Катар на Азискиот шампионат играше со 13 натурализирани ракометари

Прочитај повеќе

ИХФ ја ограничи натурализацијата

Советот на ИХФ денеска донесе одлука да се ограничи бројот на натурализирани ракометари. Отсега само три странски играчи ќе смее да има во тимот, но и условите за нивна натурализација се променети

Прочитај повеќе

Почнува пребројување на странците

Државите што имаат повеќе од три натурализирани играчи ќе треба да се прегрупираат

Прочитај повеќе