Вести што го содржат тагот Пакомак

Пакомак собра 140 тони стакло за еден месец

Угостителите стануваат доминантни во селекцијата на отпадот

Прочитај повеќе

Пакомак изработи мапа на контејнери за селекција на отпад

Мапа на која се маркирани сите локации каде може да се селектира стакло, хартија или пластика изработи компанијата Пакомак со цел контејнерите за рециклирање да станат подостапни до граѓаните

Прочитај повеќе

Пластичните кеси да се заменат со платнени

Иницијатива за замена на пластичните кеси со платнени торби

Прочитај повеќе

Ние валкаме, амбасадорите ни чистат

Холандскиот амбасадор Ваутер Пломп ја организираше, а амбасадорите на Велика Британија, Чарлс Гарет и на САД, Џес Бејли, ја поддржаа денешната волонтерска еко-акција за чистење на кејот на Вардар, која се организираше под мотото „Исчисти, Твитни“.

Прочитај повеќе

„Пакомак“ ќе донира мрежа за собирање пластика од Треска и Козјак

Загадувањето на водите е предизвикано од од пластичен отпад што надоаѓа од водите на реката Треска, а кои се вливаат во езерото од општината Кичево и Пласница

Прочитај повеќе