Вести што го содржат тагот екологија

Кирил Лазаров: Селектирањето отпад е рутина за целото мое семејство

Кирил Лазаров е нашиот најдобар ракометар, вистински амбасадор на нашата земја во Европа и во светот, но и голем борец за почиста животна средина.

Прочитај повеќе

„Не биди ѓубре“ чистеше во Куманово

Десет волонтери денеска чистеа во Куманово

Прочитај повеќе

Запре замената на почвата во Велес

Еколошкото друштво се откажа од замената на почвата на јавните поввршини во Велес

Прочитај повеќе

ВИДЕО: Спартак Москва во Еко-акција

Спартак Москва влезе во друштвото на еко-освестени клубови

Прочитај повеќе

СТОП за пловечкиот отпад во Вардар

СЕ ПОСТАВУВА ПЛОВЕЧКА ПРЕПРЕКА ЗА СОБИРАЊЕ ПЛАСТИЧНА АМБАЛАЖА ВО КОРИТОТО НА ВАРДАР

Прочитај повеќе