Вести што го содржат тагот Колумна

ПЕТЕР ЗАЛОКАР: Пак овие Македонци

„Дуелот во Загреб, веројатно ќе биде првиот официјален натпревар на кој Словенија ќе има поголема поддршка од трибините, иако синовите на сонцето од Македонија веќе многу пати имаат покажано како се бодрат своите јунаци“

Прочитај повеќе

Зошто Македонците не можат да направат трансфер?

Македонските играчи и ова лето не направија трансфери во силните лиги

Прочитај повеќе

ЃОРЃИ НАЧЕВСКИ - ПАСИВНА ИГРА

Новата колумна е наменета за пасивната игра, а нејзин автор е меѓународниот судија Ѓорѓи Начевски

Прочитај повеќе

Кометата на македонскиот спорт

Цели 15 години чекаше Македонија за повторување на најголемиот спортски успех

Прочитај повеќе

ДРАГАН ЃУКИЌ: Кој тоа таму пее?

Колумна на Драган Ѓукиќ за актуелната состојба меѓу тренерите и селекторите на репрезентациите кои играат квалификации за ЕП

Прочитај повеќе