Вести што го содржат тагот рециклирање

ВИДЕО: Спартак Москва во Еко-акција

Спартак Москва влезе во друштвото на еко-освестени клубови

Прочитај повеќе

Кафулиња и ресторани лани селектирале 960 тони стакло

Компанијата „Пакомак“ во рамките на проектот „Are You Recycling“ ги прогласи најеколошките угостителски објекти за 2017 година

Прочитај повеќе

Ензим-мутант се храни со пластика

Откритието е револуционерно и може да помогне во решавање на глобалната криза со загадувањето од пластика

Прочитај повеќе

Франција забранува пластичен прибор за јадење

Од 2020 година, сите пластични чаши, прибор за јадење и чинии ќе мораат и да се направат од био материјал за да можат да се компостираат

Прочитај повеќе

Преку „Пакомак“ лани се рециклирале над 22.000 тони амбалажа

Во системот за селекција и рециклирање неизоставен и многу важен фактор се граѓаните и нивната решителност и свесност за важноста да се селектира отпадот

Прочитај повеќе