Вести што го содржат тагот отпад

Кирил Лазаров: Селектирањето отпад е рутина за целото мое семејство

Кирил Лазаров е нашиот најдобар ракометар, вистински амбасадор на нашата земја во Европа и во светот, но и голем борец за почиста животна средина.

Прочитај повеќе

Пакомак собра 140 тони стакло за еден месец

Угостителите стануваат доминантни во селекцијата на отпадот

Прочитај повеќе

СТОП за пловечкиот отпад во Вардар

СЕ ПОСТАВУВА ПЛОВЕЧКА ПРЕПРЕКА ЗА СОБИРАЊЕ ПЛАСТИЧНА АМБАЛАЖА ВО КОРИТОТО НА ВАРДАР

Прочитај повеќе

Колумбија прави домови од отпад од пластика

Колумбија својот отпад од пластика го употребува како градежен материјал за изградба на домови за сиромашните

Прочитај повеќе

Ние валкаме, амбасадорите ни чистат

Холандскиот амбасадор Ваутер Пломп ја организираше, а амбасадорите на Велика Британија, Чарлс Гарет и на САД, Џес Бејли, ја поддржаа денешната волонтерска еко-акција за чистење на кејот на Вардар, која се организираше под мотото „Исчисти, Твитни“.

Прочитај повеќе