Вести што го содржат тагот отпад

Пакомак собра 140 тони стакло за еден месец

Угостителите стануваат доминантни во селекцијата на отпадот

Прочитај повеќе

СТОП за пловечкиот отпад во Вардар

СЕ ПОСТАВУВА ПЛОВЕЧКА ПРЕПРЕКА ЗА СОБИРАЊЕ ПЛАСТИЧНА АМБАЛАЖА ВО КОРИТОТО НА ВАРДАР

Прочитај повеќе

Колумбија прави домови од отпад од пластика

Колумбија својот отпад од пластика го употребува како градежен материјал за изградба на домови за сиромашните

Прочитај повеќе

Ние валкаме, амбасадорите ни чистат

Холандскиот амбасадор Ваутер Пломп ја организираше, а амбасадорите на Велика Британија, Чарлс Гарет и на САД, Џес Бејли, ја поддржаа денешната волонтерска еко-акција за чистење на кејот на Вардар, која се организираше под мотото „Исчисти, Твитни“.

Прочитај повеќе

„Пакомак“ ќе донира мрежа за собирање пластика од Треска и Козјак

Загадувањето на водите е предизвикано од од пластичен отпад што надоаѓа од водите на реката Треска, а кои се вливаат во езерото од општината Кичево и Пласница

Прочитај повеќе