Вести од Здравје

Актуелно

Германија ќе го рециклира сопствениот отпад

Што да се прави со отпадот откако Кина го запре речиси сиот увоз на отпад ?

Прочитај повеќе

„Здраво шампиони“ за среќни и здрави деца

Проектот на здруженито за хумано-општествен развој „Проект среќа“, од денеска ќе донира бесплатна спортска опрема и бесплатни чланарини за спортски клубови за деца кои живеат во социјален ризик.

Прочитај повеќе

Ние валкаме, амбасадорите ни чистат

Холандскиот амбасадор Ваутер Пломп ја организираше, а амбасадорите на Велика Британија, Чарлс Гарет и на САД, Џес Бејли, ја поддржаа денешната волонтерска еко-акција за чистење на кејот на Вардар, која се организираше под мотото „Исчисти, Твитни“.

Прочитај повеќе

„Пакомак“ ќе донира мрежа за собирање пластика од Треска и Козјак

Загадувањето на водите е предизвикано од од пластичен отпад што надоаѓа од водите на реката Треска, а кои се вливаат во езерото од општината Кичево и Пласница

Прочитај повеќе

Кафулиња и ресторани лани селектирале 960 тони стакло

Компанијата „Пакомак“ во рамките на проектот „Are You Recycling“ ги прогласи најеколошките угостителски објекти за 2017 година

Прочитај повеќе