Вести од Планета ракомет

ИХФ на мака: Требаат 32 тима за СП Македонија

Светската ракометна федерација ќе мора да подели повеќе покани за да стигне до бројката од 32 репрезентации

Прочитај повеќе

Се формира руско-бeлоруска лига

Русија и Белорусија не очекуваат наскоро да продолжат со европските натпреварувања

Прочитај повеќе

Колку ѕвездички „смеат“ на клупското лого?

Вардар има две ѕвездички на клупското лого, но и легитимно право да додаде уште

Прочитај повеќе

Нов, подобар или само нашминкан ракомет?

Четири новитети во ракометот ќе има од следната сезона. Ќе го направат ли поубав за гледање или само ќе го преоблечат?

Прочитај повеќе

Првата валјд карта е за ...

Со голема веројатност дека ќе погодиме, предвидуваме која екипа ќе добие валјд карта за Европа следната сезона

Прочитај повеќе