Вести од месец Јануари, 2018

Горбок во Вардар, готова работа?

Шпекулациите од „најверојатно“ сега се „готова работа“

Прочитај повеќе

Стартува проектот Академија Младост

Мите Стоилов и други познати ракометни имиња од југот, го почнуваат својот нов проект

Прочитај повеќе

Рајн Некар го претстави Абутовиќ

Илија Абутовиќ денеска официјално беше претставен како нов играч на Рајн Некар Левен

Прочитај повеќе

Пластиката ги разболува коралите

Остатоците од пластика можат да создадат стрес кај коралите, со тоа што ќе има ја попречат светлината или кислородот, можат да им го оштетат ткивото или да им ги отсечат краците, или пак да им донесат вируси и бактерии, кои не се карактеристични за нивниот свет.

Прочитај повеќе

Вардарките во јуни добиваат исписници?

Неофицијално, Вардарките во јуни ќе добијат исписници. Клубот ќе се потпира на македонски играчи

Прочитај повеќе