Вести од месец Maj, 2017

Иван Марковски продолжува во Франција

Поранешниот македонски репрезентативец, сега тренер, Иван Марковски потпиша двегодишен ангажман во Франција

Прочитај повеќе

ФУДБАЛ: И Бејл доби статуа за сеир

Скулпторот кој ја направи фамозната статуа на Роналдо, повторно е на сцена. Направи статуа и на Герет Бејл

Прочитај повеќе

ФУДБАЛ: Венгер останува во Арсенал

Глобалната кампања на навивачите на Арсенал за смена на тренерот, заврши со пораз. Французинот потпиша нов договор

Прочитај повеќе

Пловечката канта Seabin ќе го собира отпадот од морињата и океаните

Seabin е иновативна канта, која го собира отпадот од водата на пристаништата, доковите и приватните пристаништа за јахти и бродови.

Прочитај повеќе

Климатските промени предизвикуваат несоница

Загревањето на планетата создава несоница. Секои 100 луѓе во САД, ќе имаат дополнително уште шест непроспиени ноќи годишно до 2050 година, доколку глобалното затоплување продолжи со сегашното темпо

Прочитај повеќе