Вести од месец Април, 2017

Беа Џонсон со семејството создава само една тегла отпад годишно

Преку својата веб-страница и исклучително продаваната книга „Дом без ѓубре“ (Zero Waste Home), која досега е преведена на 14 јазици, Џонсон отпочна глобално движење и неуморно ги инспирира луѓето низ светот да му се спротивстават на непотребниот отпад и така да живеат (по)едноставно

Прочитај повеќе

УБИЦЕ МОГ ОЦА: Втората сезона во октомври

Откако со првата сезона српската ТВ серија „Убице мог оца“ постигна неочекувано голем успех, закажано е снимањето на продолжението

Прочитај повеќе

JURASSIC WORLD 2: Се враќа и Џеф Голдблум

Петтото продолжение од сагата со диносаурусите треба да се појави во јуни 2018. Еден од главните ликови прифати повторно да се појави во филмот

Прочитај повеќе

BOX OFFICE: Кој филм досега заработил најмногу?

Кој филм досега заработил најмогу пари? Војна на ѕвездите заработил најмногу во САД, но во светот друг филм ја има славата

Прочитај повеќе

The Exorcist (ТВ серија 2016)

Два свештеника со сосема различни карактери, прифаќаат мисија да помогнат на едно семејство кое има голем проблем

Прочитај повеќе