Во сабота е закажано Собранието на РФМ

Редовното годишно собрание на РФМ ќе се одржи во сабота во Скопје. 
Состанокот на претставниците на РФМ со право на глас, ќе се одржи во сабота во Скопје. Помалку од десет точки ќе има на дневен ред, тековни активности, финансиски извештаи. 
Откако претседателот на РФМ, на последниот состанок на УО најави дека нема да се повлече од функцијата претседател и дека останува и натаму на чело на РФМ, Собранието добива поинаква тежина, содржина и активностите ќе бидат насочени кон тоа што не чека на спортски план, а само годинава не чекаат едно светско и едно сениорско европско на домашен терен. 

На собранието очекуваме да биде прочитана и информацијата за проширување на првенството и новиот систем на натпреваување во машка категорија. 
Ова беше иницијатива предлог што дојде од машките клубови и сите освен еден се потпишани на иницијативата. Таа потоа беше усвоена и на УО.
Нема би требало да има гласање за овој предлог затоа што сите машки клубови за кои и се однесува промената веќе писмено се имаат изјаснето.

Собранието ќе почне во 11:00 часот, 

 
Ви се допаѓа текстот?
Кликнете Like на нашата FB страница и станете дел од g-sport.mk