Казни за ГРК Тиквеш, Стојановиќ и Младеновиќ

Дисциплинската комисија на РФМ имаше работа по 12 коло. Случај имаше во Кавадарци, каде што се сретнаа екипите на Тиквеш и Охрид. Средбата е регистрирана со резултат 25-23 (13-10) за Тиквеш, но имаше и продолжение во Кавадарци по што се донесени следниве одлуки:ГРК Тиквеш е казнет со парична казна од 60.000 денари и забрана за присуство на публика на следните два домашни натпревари. 
Тренерот на Охрид, Раде Стојановиќ е суспендиран еден натпревар.
Ракометарот на Охрид, Михајло Младеновиќ е суспендиран два натпревари. 

Против оваа одлука, засегнатите можат да поднесат жалба во рок од осум дена до второстепената комисија. 

Поврзани вести

Ви се допаѓа текстот?
Кликнете Like на нашата FB страница и станете дел од g-sport.mk