Египет ги запре сите спортови во сала

Египет ги запре сите спортови во сала за да се спречи ширење на Ковид 19 пред Светското првенство


Од Египет стигнува вест која не знаеме дали е охрабрувачка и вознемирувачка. Египет ги запре сите спортови во сала за да се спречи ширење на Ковид 19 во пресрет на мундијалот. 
Ковид одново се шири во Египет и се преземаат дополнителни мерки, а дел од нив се однесуваат и на мундијалот. 
Мораме да направиме и една споредба... За ЕХФ Еуро во декември, Норвешка се откажа, а владата на Данска до последната недела не и одговараше на прашањата на данската федерација дали ќе има дозвола да се игра. 

Во Египет министрите за туризам и антика, за здравство, за спорт и уште неколку високи владини претставници цела недела одат во инспекција на салите и проверуваат дали протоколот може да биде спроведен до детал, а претседателот на ИХФ, Хаса Мустафа доби огромча чест со тоа што една од новите сали ќе се вика „Хасан Мустафа.

Мерка плус е да бидат запрени сите спортови во сала освен ракомет, односно натпревари што се однесуваат до мундијалот. 
Ви се допаѓа текстот?
Кликнете Like на нашата FB страница и станете дел од g-sport.mk