Скопско семејство ја чисти околината кај манастирот Св. Никита

Манастирот Св. Никите во Горњани, Скопска Црна Гора е изграден некаде околу 11 век. Во денешно време е одличен за пикник, прошетка, ден минат на чист воздух. 
Многумина ја користат таа шанса. 
Најголемиот дел од нив, ѓубрето или го оставаат или го фрлаат преку ѕидот. 
Скопско семејство од Бутел, реши да го искористи денот за вистински предизвик. Нивниот мотив и коментар: 

Сакаме да можеме повторно да уживаме во нашите прошетки во природа. Со прекрасен тим времето лета, иако многу прашања останаа неодговорени
„Мамо, зошто луѓето не го фрлаат ѓубрето во канта? Зошто само не гледаат луѓето не доаѓаат да чистат со нас? 

Ви се допаѓа текстот?
Кликнете Like на нашата FB страница и станете дел од g-sport.mk