Titan (2018)

Сем Вортингтон успеа да најде улога што во резимето може да ја смести во категорија меѓи Clash of the Titans, Wrath of the Titans од една страна и Terminator i Avatar  од друга. 

Во кратки црти. Планетата Земја изумира и за петнаесет години би требало да дојде судниот ден. Единствен спас е сателитот на Сатурн наречен Титан. Проблемот е што таму условите за живот се „малку“ поразлични од тие на земјата. Затоа НАСА спроведува експеримент со кој сака да им го смени генетскиот код на група избрани и да ги направи способни да живеат на Титан. Сем Вортингтон е еден од нив. 

Филмот на почеток е одличен, како тече времето така почнува дас се губи. Крајот не е тоа што многумина би претпоставиле од прва. Ако го изгледавте Shape of the water ќе го изгледате и овој, иако овој може да добие златна малина, а не оскар. 

Поврзани вести

Ви се допаѓа текстот?
Кликнете Like на нашата FB страница и станете дел од g-sport.mk