Драган Начевски ќе ги контролира судиите на ЕП

Ден по објавувањето на паровите номинирани за делење на правдата на ЕП Хрватска, Европската ракометна федерација ги објави и комплетните списоци со официјални лица задолжени за регуларноста на натпреварите на Европското првенство што во јануари ќе се одржи во Хрватска. 

Македонија има еден судиски пар, тоа се Ѓорѓи Начевски и Славе Николов, нема да има делегат на натпревари, но претседателот на комисијата што ќе ги контролира, односно менаџира судиите е Драган Начевски, претседателот на судиската комисија на ЕХФ. 

Во Загреб, во првата фаза на натпреварите, каде што ќе игра Македонија делегати на натпреварите ќе бидат познати имиња. Виктор Конопласти од Украина, Петер Олсон од Шведска и Хелмут Вил од Австрија. ЕХФ контролорот е Оле Јорстад од Норвешка. 

Во продолжение можете да ја видите комплетната листа на официјални лица за Европското првенство. 


 

Group A (Split)

Jerzy Eliasz - Chairman EHF MC / POL  - Representative
Jan Kampman - CC / DEN - Competitions
Miroslaw Baum - DEL / POL – Refereeing
Urmo Sitsi - CoH / EST – Site Operations

Group B (Porec)

Henrik La Cour - EHF Treasurer / DEN - Representative
Marco Trespidi - BC / ITA - Competitions
Jiri Konecny - DEL / CZE - Refereeing
Alin-Sergiu Cirligeanu - DEL / ROU - Site operations

Group C (Zagreb)

Ole Jorstad - Chairman EHF BC / NOR - Representative
Viktor Konopliastyi - CoH / UKR - Competitions
Helmut Wille - DEL / AUT - Refereeing
Peter Olsson - DEL / SWE - Site operations

Group D (Varazdin)

Bozidar Djurkovic - Chairman EHF CC / SRB - Representative
George Bebetsos - BC / GRE - Competitions
Vladimir Sokol - DEL / CRO - Refereeing
Nicolae Vizitiu - CoA / MDA - Site operations

Representation

Michael Wiederer - EHF President / AUT
Predrag Boskovic - EHF Vice-President / MNE
Bozidar Djurkovic - Chairman EHF CC / SRB
IHF Representative
A: Jerzy Eliasz - Chairman EHF MC / POL
B: Marco Trespidi - BC / ITA - Competitions
C: Ole Jorstad - Chairman EHF BC / NOR
D: Bozidar Djurkovic - Chairman EHF CC / SRB

Central Tournament Management

Michael Wiederer - EHF President / AUT
Predrag Boskovic - EHF Vice-President / MNE
Bozidar Djurkovic - Chairman EHF CC / SRB
Martin Hausleitner - EHF Secretary General (EHF Office)
Monika Flixeder – EHF EURO Events (EHF Office)

Competitions Delegation

Bozidar Djurkovic - Chairman EHF CC / SRB
A: Jan Kampman - CC / DEN
B: Marco Trespidi - BC / ITA
C: Viktor Konopliastyi - CoH / UKR
D: George Bebetsos - BC / GRE

Refereeing Management

Dragan Nachevski - CC / MKD
A: Miroslaw Baum - DEL / POL
B: Jiri Konecny - DEL / CZE
C: Helmut Wille - DEL / AUT
D: Vladimir Sokol - DEL / CRO

First instance – Disciplinary Commission

Panos Antoniou - CoH / CYP
Member – nominated by chair
Member – nominated by chair

Second instance - Jury

Markus Plazer – CoA / AUT*
Member – nominated by chair
Member – nominated by chair

Ви се допаѓа текстот?
Кликнете Like на нашата FB страница и станете дел од g-sport.mk